Tillbaka

Klarahill förvärvar Malung-Sälen Begravningsbyrå – ett viktigt steg som stärker satsningen i Dalarna

27 Aug Pressmeddelande
Klarahill förvärvar Malung Sälen Begravningsbyrå

Regionchef Micael Stenkvist, Börs Erik Eriksson, Klarahills VD Sven Ackell.

Klarahills intresse för Dalarna är stort och samtalen med lämpliga aktörer har givit fint resultat.
I förvärvet ingår även Begravningsbyrån Brandser, Vansbro och med byråerna ombord får Klarahill tillgång till ytterligare spetskompetens.

Familjeföretaget Malung-Sälen Begravningsbyrå startade 1955 och drivs sedan 1987 av Börs Erik Eriksson. Från att vid ung ålder hjälpt sin far har han med starkt driv utvecklat både byrån och andra verksamheter med anknytning till begravningar. Parallellt har han under en tidsperiod varit en del av styrelsen i SBF, Sveriges Begravningsbyråers Förbund, och även en engagerad kursledare i deras utbildningsverksamhet.

Engagemanget för branschen är stort och att kliva in i Klarahillfamiljen var ett aktivt val.

– Det som fick mig att ta steget var tanken om att byrån skulle leva vidare den dag jag själv valde att trappa ner. Mina barn har inte samma intresse av branschen och jag ville hitta en lösning där byrån kunde utvecklas på ett sätt som var tryggt för både medarbetare och kunder. Trygghet är i min värld inte samma sak som att stå stilla, utan snarare att hela tiden utvecklas efter människors behov – oavsett om man driver byrån i en storstad eller i glesbygd. Klarahills entreprenörsledda struktur passar mig och jag uppskattar dynamiken i att vara stor, samtidigt som varje byrå är lokal, säger Börs Erik Eriksson.

För Klarahill är det viktigt att förvärva kontor som ser och  uppskattar möjligheterna.

– En bred expansion i Dalarna innebär självklart fördelar för vår affär, men vi vill också försäkra oss om att man har en inställning där man är öppen för utveckling. På så sätt blir engagemanget på alla nivåer stort, och det är viljan som skapar de stora skillnaderna, säger Klarahills VD Sven Ackell.

– Att företaget satsar i Dalarna är väldigt roligt ur flera aspekter. Självklart är det motiverande att kunna berätta om nya förvärv, men för min region innebär det också nya kollegor och nya möjligheter till samarbeten. Vi gläds alla åt utvecklingen, säger Regionchef Micael Stenkvist.

Malung-Sälen Begravningsbyrå och Begravningsbyrån Brandser, Vansbro blir en del av Klarahill den 1 oktober 2024.

För ytterligare information:
Sven Ackell, VD Klarahill, 070-582 90 29, sven.ackell@klarahill.se