Tillbaka

Klarahill förvärvar
Mora Begravningsbyrå
och tar viktig position i Dalarna

26 Aug Pressmeddelande

Maria Arnesson, Klarahills VD Sven Ackell, Regionchef Micael Stenkvist

Klarahill fortsätter sin förvävsresa över landet. Med Mora Begravningsbyrå i Klarahillfamiljen öppnar man för nya möjligheter och samarbeten, både lokalt och nationellt.

Mora Begravningsbyrå är en väletablerad byrå med rötter från 1960-talet. Byrån drivs av Maria Arnesson, en engagerad företagare och begravningsrådgivare med bland annat 10 år i styrelsen för SBF,  Sveriges Begravningsbyråers Förbund.

Marias egen resa började som kund för att sedan bli  anställd. 2004 blev hon delägare i byrån och 2014 ensam ägare. Intresset för verksamheten och branschen märks tydligt och försäljningen till Klarahill är ett sätt att fortsätta driva den lokala byrån framåt, samtidigt som man har tillgång till all expertis som finns i en stor organisation.

–  Jag älskar både branschen och jobbet och letade efter ett sätt att expandera på ett hållbart sätt. Genom att bli en del av Klarahill får vi många kollegor och kan både dela erfarenheter och hjälpa varandra praktiskt. Det är spännande att ta ett nytt steg och även skönt att få avlastning i vissa frågor, säger Maria Arnesson.

Klarahill är mycket nöjda över förvärvet och uppskattar Marias stora kunskap och  engagemang.

– Hösten började på bästa sätt. Dalarna har länge varit en efterlängtad region för expansion och dialogen med Maria har funnits en tid. Det är alltid tillfredsställande när timingen är rätt för båda parter, säger Klarahills VD Sven Ackell.

– Det ska bli roligt att lära känna både Dalarna och att få jobba med Maria. Hennes  breda erfarenhet kommer många till godo när kunskap kan spridas både i och utanför regionen, säger Regionchef Micael Stenkvist.

Mora Begravningsbyrå blir en del av Klarahill den 1 oktober 2024.

För ytterligare information:
Sven Ackell, VD Klarahill, 070-582 90 29, sven.ackell@klarahill.se